VandrarhemmetMjälloms bästa vandrarhem kallas rätt och slätt Mjällomsvikens Vandrarhem, och ligger längs Höga kustens rand i Västernorrlands län. Vandrarhemmet har även en avdelning tillägnad fordon, det så kallade Motormuseet i Mjällom, där gäster kan vandra omkring och läsa om motorfordonets hisotria i Mjällom. Från vandrarhemmet har du havsutsikt, då det ligger helt strandnära och med kort gångavstånd till precis allt i byn. Vandrarhemmet kan bäst beskrivas som mysigt, bra och billigt, och hamnar i den enklare kategorin för hostell. Det finns två andra vandrarhem eller bed and breakfasts i samma klass och standard, men Mjällomsvikens vandrarhem är definitivt det med mest karaktär, och helt klart det mest inspirerande och naturnära. Hit kommer du som pendlar mellan två städer, är ute på resa eller kanske helt enkelt vill stanna till i Mjällom en stund för att vila, upptäcka eller skapa något.

Att bo på vandrarhemmet

Alla gäster är välkomna till det lilla vandrarhemmet, och förmånliga priser utlovas. Det går att ordna med frukost på plats, och ägarna kan allt om själva byns historia och det som finns i närområdet. Att få fina tips på saker att se, göra eller smaka är inga problem här. Gäster kan med lite tur få tag i den lokalt odlade och alldeles utsökta laxen som Mjällom gjort sig känd genom. Rummen som erbjuds har 2-4 platser. Om du är ensam resande får du tyvärr hyra ett rum med två bäddar. Du får tillgång till kök, toalett med tillhörande dusch och ett gemensamt vardagsrum där det går att umgås och se på tv. Altanen ligger fint i solen och med utsikt över grillplatsen och stranden. Det är även fritt fram att grilla.

Vägbeskrivning till Mjällomsvikens vandrarhem

Mjällomsvikens Vandrarhem ligger på adressen Kustvägen 32 i Mjällom. Hit tar du dig med antingen bil eller med egen båt. Om somrarna har du även möjlighet att ta färja från Ulvön som ligger i skärgården utanför Örnsköldsvik, ungefär norr om Mjällom. Mjällomsvikens vandrarhem har öppet året runt och går alltid att få tag i, oavsett vilken dag på året det är. Perfekt fr dig som behöver resa eller pendla mellan två andra orter eller bara är på besök i byn. Kom bara ihåg att boka in dig i ett rum innan du dyker upp. Det finns endast 16 sängplatser på Mjälloms vandrarhem och om sommarmånaderna mellan maj och september finns det stor risk att vandrarhemmet är fullbokat. Detta kan hända även om vintern.